اهمیت نرم افزار CRM برای رستورانها
CRM حروف اختصاری مدیریت ارتباط با مشتری است و همانطور که از نامش پیدا است، واقعاً به کسب و کارها کمک میکند تا رابطه شان را با مشتریان حفظ کنند. بدون سی آر ام مدیریت همه دادههای مشتریان غیرممکن است.
نرم افزار CRM به ما کمک میکند تا دیدگاه مشتری، علایق و چیزهایی که دوست ندارند را بشناسیم، روزهای خاصی مانند روز تولد و سالگرد ازدواجشان را بفهمیم، بدانیم چقدر خرج میکنند، کدام آیتمها را میخرند، چند ماه یا چند سال است که مشتری ارزشمند ما هستند و خیلی موارد دیگری که دانستن آنها بدون CRM امکانپذیر نیست.
در این مقاله، اهمیت نرم افزار CRM در رستورانها را مورد بررسی قرار میدهیم. قبل از اینکه درباره اهمیت CRM بگوییم، اجازه بدهید مشکلاتی که رستورانها بدون داشتن CRM با آنها مواجه هستند را بررسی کنیم.
- ثبت دادههای مشتریان امکانپذیر نیست.
- نمیشود برای تولد و سالگرد ازدواج مشتریان برایشان تبریک فرستاد.
- تخمین فروش واقعاً سخت میشود.
- ارائه خدمات سفارشی شده به مشتریان ارزشمندمان غیرممکن میشود.
- نمیتوانیم رابطهمان را با مشتریان حفظ کنیم.
- گرفتن بازخورد ارزشمند از مشتریان و بهبود خدمات سخت میشود.
- ما به عنوان یک رستوران باید غذاهای مورد علاقه مشتریانمان را بشناسیم و این کار بدون داشتن یک نرم افزار CRM امکان ندارد.
و خیلی موارد دیگر.
پس، مشکل را متوجه شدیم، حالا میتوانیم بر راهحل تمرکز کنیم. اجازه دهید با شناخت CRM شروع کنیم.
CRM چیست؟
CRM یک تکنولوژی است که دادههای مشتریان شرکت شما و تعاملات با مشتریان احتمالی را مدیریت میکند و به ما یادآوری میکند تا در روزهای خاص برای آنها تبریک و آفرهای ویژه بفرستیم و همچنین به ما کمک میکند فروش را پیشبینی کنیم. به طور خلاصه، CRM ، سیستم یا ابزاری است که به کسب و کارها کمک میکند تا رابطهشان را با مشتریان بهبود ببخشند، فرایندها را ردیابی و نظارت کنند و سوددهی را به حداکثر برسانند.
در اینجا میخواهیم اهمیت نرم افزار CRM را برای رستورانها مورد بررسی قرار دهیم
در کل، فرایند معمول رستوران به این شکل است: هر زمان مشتری وارد رستوران شود، به او منویی داده میشود و از او خواسته میشود تا غذایش را سفارش دهد و بعد غذا به او داده میشود و سپس مشتری رستوران را ترک میکند. در این حالت هیچ تجربه خاصی به مشتری داده نمیشود. اما وقتی از نرمافزار CRM استفاده کنید، با تبلت نزد مشتری میروید و جزئیاتی مانند نام، ایمیل، تاریخ تولد، مناسبت آن روز، اینکه چند مهمان دارید، تاریخ سالگرد ازدواج، تولد دیگر اعضای خانواده و چیزهای دیگر را ثبت میکنید.
حالا، شاید این سؤال برای شما مطرح شود که آیا مشتری تمایلی به ارائه این اطلاعات دارد یا خیر؟ بله. اگر هدفتان را از پرسیدن این سؤالات توضیح دهید، آنها این اطلاعات را در اختیار شما قرار میدهند. اگر به آنها بگویید برایشان آفرهای سفارشی شده خواهید فرستاد و به عنوان مثال از دفعه دوم به بعد چند درصد تخفیف برایشان قائل خواهید شد، آنها با رضایت این اطلاعات را در اختیار شما قرار خواهند داد.
بعد از اینکه همه این جزئیات را به همراه جزئیات سفارش غذا ثبت کردید، وقتی غذای مشتری تمام شد، میتوانید از آنها نظر یا بازخوردشان را در مورد تک تک غذاها و نوشیدنیها بپرسید و ببینید کدام موارد را پسندیدند و کدام را نپسندیدند. در این حالت مشتری خود را ارزشمند حس می کند و حس خوبی خواهد داشت.
به این شکل، تمامی جزئیات مشتری را خواهید داشت و وقتی بخواهید غذاهای جدیدی به منو اضافه کنید میتوانید به آنها ایمیل یا پیام کوتاه بفرستید، همچنین میتوانید آفرها را هم برای آنها بفرستید یا برای تولد خودشان یا فرزندانشان یا سالگرد ازدواجشان یا هر مناسبت دیگری آنها را دعوت کنید. با این کار مشتریان را به مشتریان وفادار تبدیل می کنید، آنها رستوران شما را تبلیغ خواهند کرد و مشتریان بیشتری با خود خواهند آورد.
چرا CRM؟ چطور میتواند سود رستوران شما را افزایش دهد؟ CRM چطور کار میکند؟
در عصر دیجیتال امروز همه از نرمافزار یا سیستمی استفاده میکنند که از طریق آن میتوانند بهرهوری رستورانشان را افزایش دهند. آیا میدانستید خیلی از رستورانها با استفاده از نرمافزار CRMی که بر اساس نیازها و خواستههای مشتریان سفارشها و پیشنهادات را سفارشی میکند، در حال بهبود سوددهی خود هستند؟ در کل، CRM فعالیتها، تکنولوژی و استراتژیهایی است که رستورانها برای مدیریت دادهها و تعاملات با مشتریان احتمالیشان از آنها استفاده میکنند. برنامههایی با هدف افزایش وفاداری مشتریان ایجاد میکند و با توجه به تعداد بازدید مشتری از رستوران و طبق وفاداری آنها آفرها و تخفیفاتی ارائه میدهد. CRM نه تنها برای رستورانهای بزرگ بلکه برای افزایش سوددهی رستورانهای کوچک هم مفید است.
CRM را میتوان با شیوههای مختلف مانند وبسایت، رسانههای اجتماعی، تماسهای تلفنی، چت، پست، کد کوپن، پیامهای کوتاه و با روشهای بازاریابی اجرا کرد.
انواع CRMهایی که صاحبان رستورانها میتوانند استفاده کنند تا سوددهی و بهرهوریشان را افزایش دهند.

۱. عملیاتی: سیستم عملیاتی معمولاً در سه بخش رستوان فعالیت میکند: بازاریابی، فروش و خدمات. معمولاً با دادههای گذشته مشتریان مانند کمپینهای بازاریابی، خریدهای آنها و رضایت مشتریان از خدمات سر و کار دارد.
۲. تحلیلی: ابزارهای تحلیلی برای تحلیل دادههای مشتریان برای درک بهتر ترندهای فعلی بازار و نیازهای مشتریان استفاده می شوند. اهداف تحلیلی برای بهبود رضایت مشتریان هستند.
۳. مشارکتی: CRM مشارکتی زمانی در رستورانها استفاده میشود که بخواهند دادههای مشتریان را با رستورانهای دیگر به اشتراک بگذارند. همچنین رستورانهایی که با طرف های دیگر همکاری میکنند نیز میتوانند از این نوع CRM استفاده کنند.
چرا رستورانها باید از نرم افزار CRM استفاده کنند؟
- شناخت بهتر مشتریان
- شناخت بهتر رستوران
- پیگیری و تعاملات آسانتر
- افزایش احتمال حفظ مشتری
- گردآوری بازخورد مشتریان در زمان واقعی
- افزایش تبلیغات توسط مشتری
- بهبود خدمات و محصولات
- شناخت غذاها یا آیتمهای محبوب رستوران
- اطمینان از کمپین بازاریابی متمرکزتر
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تاثیرات استفاده از نرمافزار CRM میتوانید به وبسایت نرمافزار CRM سرو نو مراجعه فرمایید.

ویژگیهای کلیدی نرمافزار CRM رستوران ؟
- اگر اولین بار است که مشتری به رستوران شما میآید، تمامی جزئیات مربوط به آنها را جمعآوری کنید. جزئیاتی مانند شماره تلفن، ایمیل، آدرس و اطلاعات دیگری که به شما کمک میکنند تا برای آفرهای ویژه با آنها تماس بگیرید و به آنها خدمات ارائه دهید. اگر از CRM استفاده میکنید ذخیره کردن این دادهها در یک مکان برای تجزیه و تحلیل آسانتر میشود.
- با ذخیره دادهها در CRM مرکزی از این دادهها برای ایمیل یا بازاریابی تلفنی استفاده کنید.
- وقتی مشتریان میخواهند غذاها را سفارش دهند، درباره سلیقه غذاییشان از آنها سؤال کنید، چون مثلاً بعضی از افراد غذاهای تند دوست دارند. پس سلایق غذاییشان را از آنها بپرسید و با توجه به آن از آنها پذیرایی کنید.
- در مورد کیفیت غذا از آنها سؤال کنید و اگر پیشنهادی دادند سعی کنید با توجه به پیشنهادشان کیفیت غذاها را بهبود ببخشید.
- نظرشان را در مورد خدمات غذا، یا کارکنان بپرسید و با توجه به نظرات مشتریان آنها را بهبود ببخشید.
- با مشتریان تعامل شخصی داشته باشید و نظر کلی آنها و امتیازی که به شما میدهند را جویا شوید و امتیاز رستورانتان را با امتیاز رقیبانتان مقایسه کنید.
- در روزهای خاصی مانند روز تولد یا سالگرد ازدواج با آنها تماس تلفنی بگیری یا پیام بفرستید و آفرها یا تخفیفهای ویژهای به آنها پیشنهاد دهید.
- برای نگه داشتن رابطه با مشتریان قدیمی می توانید هدیهای برایشان ارسال کنید یا برای روزهای خاص برایشان تبریک بفرستید و آنها را به رستورانتان دعوت کنید.
- اگر رستوران خدمات خوبی ارائه میدهند و بازخورد خوبی دریافت میکند به این معنی نیست که نیازی به استفاده از CRM ندارد، زیرا برای نگه داشتن مشتریان میتوانند مثلاً به آنها کوپنهایی ارائه دهند.
- برنامههای وفاداری برای مشتریان ترتیب بدهید و در جشنها و موقعیتهای خاص، از طریق رسانههای اجتماعی، تماس تلفنی یا پیام آنها را در جریان آفرهای ویژه یا تخفیفها قرار دهید.
- اگر رستوران شما خدمات آنلاین در اپلیکیشنها و وبسایت های سفارش غذا ارائه میدهد در همان سایت یا اپلیکیشن بازخورد و نظرات مشتریان را جویا شوید. اگر مشتری از خدمات شما راضی نیست یا نظری منفی به اشتراک میگذارد، این را با دیدی مثبت ببینید. آن خدمات را اصلاح کنید و سپس از مشتری بخواهید تا دوباره آن را امتحان کند بازخورد بدهد.
- CRM را به درگاه پرداخت متصل کنید و بر طبق وفاداری مشتری در هنگام پرداخت برای آنها آفرها یا تخفیفهایی در نظر بگیرید.
اگر رستوران کوچکی دارید یا اگر صاحب رستوران بزرگی هستید و می خواهید ارتباط با مشتریان را حفظ کنید یا بهبود ببخشید، پس حتما باید نرمافزار CRM را نصب کنید تا بتوانید ارتباطی بلندمدت با مشتریان حفظ کنید و بهرهوری، بازدهی و سود رستورانتان را افزایش دهید.
برای اطلاع از قدمهایی که باید در زمان پیادهسازی نرمافزار CRM بردارید تا به موفقیت در این زمینه برسید میتوانید به وبسایت نرم افزار CRM سرو مراجعه فرمایید.