معرفی سه کافه در مکانهای قدیمی تهران
یه کافهی خوب باید چه ویژگیهایی داشتهباشه که تبدیل به پاتوق محبوب شما بشه؟ بیشتر ترجیح میدید توی یه کافهی معروف و پر رفتوآمد قرارهای دوستانهتون رو بذارید یا یه مکان خلوت و دنج رو بیشتر میپسندید؟ توی این پست بلاگ دلینو میخوایم دربارهی کافهها صحبت کنیم و کافههایی رو معرفی کنیم که علاوهبر یه مکان برای نوشیدن یه فنجون قهوه یا چای و ملاقات یک دوست، مکانی برای تداعی خاطرات و نوستالژیها هستن. تعداد کافههای قدیمی تهران کم نیست اما خیلی از مکانهای قدیمی هستن که توی همین چند سال اخیر تغییر کاربری دادن و تبدیل به کافههایی زیبا شدن. در ادامهی این پست بلاگ دلینو ۳ تا از این کافهها در مکانهای قدیمی رو با هم مرور میکنیم و امیدواریم هرچه زودتر با تموم شدن همهگیری کرونا بتونیم به مکانهایی که دوستشون داریم سر بزنیم.
کافه ایوان:
شاید وقتی درحال قدم زدن و خرید کردن توی خیابون منوچهری هستید نیاز به یه مکان دنج برای نشستن و استراحت کردن پیدا کنید. ما به شما کافه ایوان رو پیشنهاد میدیم. فضای این کافه همونطور که از اسمش پیداست یه بالکن یا ایوان باصفاست و که روبروی عمارت قدیمی مشیرالدولهست. عمارت قدیمی مشیرالدولله توی سال ۱۲۴۷ توسط یه معمار روسی به نام نیکلای مارکوف ساختهشده و برای سالیان سال محل سکونت حسن پیرنیا ملقب به مشیرالدوله، نویسنده و تاریخنگار بزرگ ایرانی بوده. شعار این کافه “از طهران تا تهران با کافه ایوان” هستش و تلاش کرده با بافت قدیمیاش تداعی کنندهی یه مکان خاطرهانگیز باشه. منوی این کافه هم غذاهایی مثل پاستا و برگر رو داره و هم غذاهایی سنتی مثل میرزا قاسمی و انواع شربتهای سنتی. تنوع منو در کنار چشمانداز قدیمی و باشکوهی که کافه ایوان داره، این مکان رو تبدیل به محلی مناسب برای گذروندن یه عصر دلانگیز میکنه.
آدرس کافه ایوان: خیابان لاله زار، بالاتر از جمهوری، تقاطع منوچهری، کوچه پیرنیا۲، پاساژ مرجان

کافه مقدم:
باغ موزهی مقدم هم یکی دیگه از عمارتهای قدیمیه که در حالحاضر به کافه تبدیل شده. این عمارت متعلق به محمد تقیخان احتسابالملوک، یکی از درباریان قاجار بوده که بعدها در سال ۱۳۱۵ شمسی پسرش محسن مقدم توی این عمارت باشکوه ساکن میشه. خانوادهی ساکن این عمارت علاقهی زیادی به جمعآوی اشیا و اسناد تاریخی داشتن برای همین این خانه کلکسیونی از پارچه، تابلو و اشیا قدیمیه. آقای محسن مقدم سال ۱۳۶۶ فوت میکنن و همسرشون سال ۱۳۶۹ این عمارت رو در اختیار دانشگاه قرار میدن. از اون به بعد این مکان به عنوان یه موزه شناخته میشه و بعدها با راه افتادن کافه مقدم توی حیاط این عمارت، این مکان پررفتوآمدتر از سابق میشه. منوی این کافه شامل انواع نوشیدنیهای گرم و سرد میشه و میتونید با نشستن توی این حیاط سرسبز و تماشای این عمارت قدیمی و باشکوه، خودتون رو به نوشیدنی یا یه وعدهی صبحانه دعوت کنید.
آدرس کافه مقدم: خیابان امام خمینی ، بعد از شیخ هادی ، موزه مقدم

کافه ۱۳۰۷:
عمارت ۱۳۰۷ همونطور که از اسمش پیداست متعلق به سال ۱۳۰۷ هجری شمسیه. خانوادهی فرزانه این عمارت را ساختند و در سال ۱۳۹۷ در تولد ۹۰ سالگی خونه، اون رو به صاحبان جدیدی واگذار کردن و سرانجام به علت حفظ و ترویج هنر معماری، این عمارت تبدیل به یه مکان عمومی شد. خانهی ۱۳۰۷ یه عمارت دو طبقه با حیاطی بزرگ توی قسمت ورودیه. این خونه بدون مرمت و با تمام وسایل قدیمی که درونش وجود داشته، سرپاست و وسایل قدیمی و اشیای تزئینی این عمارت به همراه نماهای آجری دیوارش، تداعی کنندهی خاطرات قدیمیه. توی حیاط این خونه یه حوض با کاشیکاری آبیرنگ وجود داره که باعث دلانگیزتر شدن فضای بیرونی کافه شده. علاوه بر حیاط، توی بالکن و اتاقها هم فضایی برای نشستن وجود داره. منوی این کافه شامل انواع غذاها و نوشیدنیها از وعدهی صبحانه تا شامه. با خوردن یه وعدهی غذایی خوشمزه توی کافه ۱۳۰۷ از فضای نوستالژی و پر از خاطرهی این عمارت لذت ببرید.
آدرس کافه ۱۳۰۷: خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ، خیابان پورموسی، بنبست شیرین، پلاک ۲۱

توی این پست بلاگ دلینو دربارهی سهتا مکان قدیمی تهران که به کافه تبدیل شدن، صحبت کردیم. شاید خیلیامون از کافه تصور یه فضای مدرن با طراحیای بهروز داشتهباشیم اما این کافهها با بافت قدیمیشون ثابت کردن یه وقتاییم هست که دلمون یه محیط نوستالژی رو بیشتر هوس میکنه. زندگیهای آپارتمانی شاید یکی از دلایل استقبال از این کافهها باشه. این کافهها شبیه خونههای حیاط دار قدیمی هستن و ما رو از تنشی که ممکنه توی فضاهای بسته و آپارتمانی تجربه کنیم، رها میکنه. شما به ما بگید بیشتر دلتون هوس رفتن به چه جور کافهای رو میکنه؟ یه کافهی مدرن رو ترجیح میدید یا یه کافهی نوستالژی که شما رو به نسل گذشته ببره؟