تفاوت ورزش هوازی و غیرهوازی
از همون روزای اول شیوع کرونا خیلی از باشگاه و سالنهای ورزشی بسته شدن و همین باعث شد افرادی که عادت به ورزش کردن داشتن، توی خونه این کار رو ادامه بدن. ورزش کردن توی خونه یا مکانهای آزاد طرفداران خودش رو داره و خیلی از افراد ترجیح میدن با صرفهجویی توی وقت و هزینه با این روش ورزش کنن که البته باید با آگاهی به اصول و شناخت فیزیولوژی بدن فرد باشه. توی این پست بلاگ دلینو قصد داریم راجع به ورزش هوازی و غیرهوازی صحبت کنیم و اینکه اصلاً تفاوت این دو نوع ورزش چی هست و چه تاثیری روی بدن ما دارن.
ورزش هوازی چیست؟
ورزش هوازی یا کاردیو به ورزشی گفته میشه که در اون خون با اکسیژن بالا به سمت قلب پمپاژ میشه تا اکسیژن به همهی عضلههای در حال فعالیت برسه. توی ورزش هوازی ضربان قلب و تنفس شدید میشه و بدن تحت فشار قرار میگیره. شنا کردن، والیبال، بسکتبال، کیک بوکسینگ و دویدن از ورزشهای هوازی هستن.
ورزشهای هوازی به دو روش انجام میشن: ۱-تداومی ۲-تناوبی. توی روش تداومی فرد بدون بدون استراحت در حال فعالیت هست مثلاً به صورت پیوسته ۲۰ دقیقه به دویدن یا شنا کردن ادامه میده اما در روش تناوبی فرد بین فعالیتش استراحت میکنه و معمولاً این زمان استراحت با زمان فعالیت برابر هست. انرژی مورد نیاز برای فعالیتهای هوازی از گلوکز و چربی تامین میشه. به همین علت این فعالیت یک تمرین مناسب برای کاهش وزن و تناسب اندامه. علاوه بر کاهش وزن، این ورزش تاثیر چشمگیری روی سلامت قلب داره. قلب در حین انجام تمرینهای هوازی با شدت بیشتری کار میکنه و به مرور زمان قویتر میشه و خونرسانی به سایر اعضای بدن رو با سرعت بیشتری انجام میده و همین خطر حمله قلبی رو کاهش میده.

ورزش غیر هوازی چیست؟
ورزش غیرهوازی ورزشیه بدن در حالت فعالیت بالا قرار میگیره و اکسیژنرسانی به عضلات به سختی انجام میشه به همین خاطر در حین ورزش بیهوازی فرد احساس میکنه که اکسیژن در اطرافش وجود نداره و احساس تنگی نفس میکنه. این ورزش در مدت زمان کوتاهی انجام میشه و به دلیل بالا رفتن سطح اسید لاکتیک در این فعالیت، در عضلات بدن فرد دچار احساس خستگی شدیدی میشه. اما در صورت ادامه دادن این ورزش به طور منظم بدن در مواجه با اسید لاکتیک مقاومتر میشه و خستگی بدن به تاخیر میفته.
ورزشهایی مثل دوی سرعت کوتاه و پاورلیفتینگ جز ورزشهای غیرهوازی محسوب میشن. این نوع ورزش بیشتر توسط ورزشکارهای حرفهای برای افزایش عملکرد و ظرفیت بدنی انجام میشه به مدت طولانی و متناوب برای همهی افراد مناسب نیست. اما اگر مایلید این نوع ورزش رو به برنامهی خودتون اضافه کنید میتونید از چند حرکت سادهتر غیرهوازی مثل طناب زدن، پروانهی پرشی و اسکات پرشی شروع کنید.

توی این پست دلینو دربارهی انواع ورزش هوازی و غیرهوازی صحبت کردیم. ورزش کردن روزانه حتی به مدت ۲۰ دقیقه علاوه بر اینکه موجب نشاط و احساس سرزندگی ما میشه، جلوی بسیاری از بیماریهای مربوط به گرفتگی قلب و عروق رو میگیره و سیستم ایمنی بدن رو قویتر میکنه. سعی کنید ورزش رو با مشورت پزشک و به صورت اصولی و درست حتماً جز برنامهی روزانهی خودتون قرار بدید.