معرفی ۵ کباب محبوب در ایران
کباب یکی از معروفترین غذاهای ایرانی است که پیشینهی آن به زمان ناصرالدین شاه برمیگردد. ناصرالدین شاه که اصلیتی قفقازی داشته نوعی غذای قفقازی را به دربارش وارد میکند که آشپزان دربار با ایجاد تغییر در آن کباب کوبیده را به وجود میآورند. در نوشتههای اعتماد السلطنه – از درباریان قاجار- نقل شدهاست اولین چلوکبابی نامش “نایب” بودهاست و در بازار تهران وجود داشته و جز معدود رستورانهای آن زمان بوده که غذا را بر سر میز سرو میکرد. اسناد دیگری نیز وجود دارد که اولین چلوکبابی در تبریز و در مرز قفقاز تاسیس شدهاست. دربارهی نحوهی سرو کباب، اعتمادالسلطنه نقل کرده: که پیشخدمت رستوران نایب برنجها را به همراه تکهای از کره به زیر آن در ظروف هرمی، بر سر میزها میگذاشتند. سپس پیشخدمت بعدی کبابها را با سیخ داخل هر بشقاب میگذاشته و هر فرد میتوانسته هر تعداد سیخی که مایل است را سفارش دهد. چلو کباب در آن زمان همراه نان، پیاز و سبزی سرو میشده است و قیمت هر وعده چلوکباب حدود ۴ ریال بوده.
رفته رفته این غذا تبدیل به یکی ازغذاهای محبوب سنتی ایران میشود و آشپزان با تغییر در شیوهی پخت یا با توجه به دستورالعملهای کشورهای دیگر، انواع جدیدی از کبابها را وارد سفرهی ایرانیان میکنند. امروزه دهها نوع کباب با گوشتهای مختلف در بین ایرانیان محبوب است که در ادامه چندتا از آنها را معرفی خواهیم کرد:
- کباب قفقازی: این کباب از گوشت مرغ و گوشت گوساله تشکیل شده. برای درست کردن این کباب میتوان فیلهها را با ماست، روغن زیتون، نمک و فلفل طعمدار کرد سپس آنها را برای چند ساعت داخل یخچال گذاشت و به همراه فلفل دلمه و پیاز به سیخ کشید و روی فر یا ذغال کباب کرد.

- کباب بناب: کباب بناب نوعی از کباب کوبیده منسوب به شهر بناب در استان آذربایجان شرقی است. این کباب از گوشت تازه و چربیدار گوسفند، در اندازه ای بسیار بزرگتر از کباب کوبیده معمولی تهیه میشود. هر پرس این نوع کباب بر خلاف کباب کوبیده معمولاً یک سیخ است.

- کباب شیشلیک: کباب شیشلیک یکی از معروفترین و قدیمیترین کبابهای ایران است که روش پخت آن با کبابهای دیگر کمی متفاوت است. کباب شیشلیک از قسمت دنده گوسفند تهیه میشود. برای تهیهی این کباب میتوان دندههای گوسفند را به همراه ماست چکیده، آبلیمو، زعفران، نمک و فلفل طعمدار کرد و به همراه نان یا برنج سرو نمود.

- کباب شیش طاووق: این کباب یک غذای بینالمللی است که اصالت آن به کشور لبنان برمیگردد. در این کباب سینهی مرغ به صورت مکعبی خرد شده به توسط پیاز، سس کچاپ، روغن زیتون، پاپریکا، زنجبیل و نمک و فلفل طعمدار میشود. سپس گوشت مرغ به همراه پیاز و فلفل دلمهای به صورت یکی در میان به سیخ کشیده میشود و در تابه یا روی زغال قاب طبخ است.

- کباب حسینی: کباب حسینی اصفهان که از کبابهای سنتی ایران است، در واقع نوعی جوجه کباب است که داخل تابه طبخ می شود و شباهت بسیار به کباب مراکشی دارد. همچنین به این کباب، کباب چوبی هم میگویند چرا که برای تهیه آن از سیخهای چوبی استفاده میکنند. اصولاً کباب حسینی مجلسی با گوشت قرمز تکهای یا گوشت سینه مرغ تهیه میشود.
